Nespresso és csúcsgasztronómia

Az elmúlt években – nagyban köszönhetően megbízónk, a Nespresso tevékenységének és kommunikációjának is – a kávékultúra és a csúcsgasztronómia sok szálon fonódott össze. A cég egyebek mellett 2008 óta a világ talán legfontosabb gasztronómiai eseményének, a Bocuse d’Or-nak is arany fokozatú partnere és kávészállítója. A 2016-os nemzetközi döntő kapcsán - melyen Széll Tamás révén hazánk is érdekelt volt - a feladatunk az volt, hogy ezt a kapcsolatot széles körben mutassuk be és mélyítsük el a köztudatban

Atelier - francia szó, jelentése műhely

Brunch, ebéd és vacsora

A több napos Atelier eseménysorozaton a Nespresso számos hazai és nemzetközi séfet és gasztronómiai szakértőt muntat be leghűségesebb vásárlóinak, a magyar hírességeknek és a közéleti szereplőknek. 2016-ban három küldönleges kávépillanatot dolgoztak fel: brunch, ebéd és vacsora. A három étkezés során a meghívott vendégek a legkülönbözőbb formában találkozhattak a kávéval. Különleges alkoholos és alkoholmentes kávékoktélok mellett minden fogásban, ételben és italban megjelent valamelyik Nespresso kávéőrlemény, fűszerként, vagy kávé jus, hab, vagy éppen zselé formájában

A legjobbak

A Nespresso Atelier csapatát Segal Viktor mellett két séf, egy cukrász, egy sommelier és egy barista alkotta. Séfként csatlakozott Volenter István, a Bocuse d’Or magyar döntőjének 3. Helyezettje és Tivadar György, a Búsuló Juhász étterem konyhafőnöke. A különleges édességekért Somlyódy-Gerő Eszter, a „Sütizz” cukrásza felelt. A fogásokhoz a borokat Csorba Gábor, a Bortársaság egyik vezetője párosította, a különleges kávékoktélokat pedig Tóth Sándor, magyar bajnok barista kínálta a vendégeknek

Sajtókommunikáció

A rendezvénysorozat során szerveztünk egy eseményt kifejezetten a sajtó részére, ahol hazai szakácsaink egyedi kreációit kóstolhatták meg a vendégek, és a Nespresso kávéra hangolt Gastro Experience Centerben személyes tapasztalat útján, ízek és illatok mentén ismerhették meg a kávé és a gasztronómia kapcsolatát. A négy nap során a Nespresso-club tagok, azaz a márka leghűségesebb rajongói hasonlóan izgalmas programokban vettek részt. Az eseménysorozat megkoronázása a vasárnapi 8-csillagos gálavacsora volt a már említett olasz séfekkel kiegészült Atelier-csapat prezentálásában. A pozitív fogadtatásnak és a nagy médiavisszhangnak köszönhetően a rendezvénysorozatot minden évben megtartjuk

111

Megjelenés a sajtóban

5300000

Elérés a sajtón keresztül