Skip to main content
Sajtóközlemények

Szombaton Egerben nyílik meg a legújabb McDonald’s

By 2022. május 6.június 28th, 2022No Comments

Befejeződtek a tavaly ősszel megkezdett építési munkálatok, így a II. Rákóczi Ferenc úton holnap megnyílik Eger második Mekije. A „Jövő Élménye” koncepciónak megfelelően az új autós vendéglátóhelynél kiemelt szerepet kap az innováció és a digitális fejlesztés, miközben a személyesség is fontos eleme marad a kiszolgálásnak. A korszerű étterem közel 70 munkatársat foglalkoztat majd, az akadálymentesített vendégtérben 90, a teraszon további 30 ülőhely várja a vendégeket.
A hazai McDonald’s 2019-ben kezdte meg növekedési stratégiájának megvalósítását, melynek két pillére az új éttermek nyitása, valamint a meglévő éttermek átalakítása a „Jövő Élménye” koncepció jegyében. Ennek a folyamatnak a részeként, az 1998-ban megnyílt belvárosi egység modernizálása jelenleg is tart, és pár héten belül megújult formában várja majd a vendégeket.

Az új típusú McDonald’s-okban a vendégek az igényüknek és elképzelésüknek leginkább megfelelő módon rendelhetik meg, fizethetik ki, kaphatják meg és fogyaszthatják el a termékeket. Az étterembe lépve a vendégek számára a legszembetűnőbb újdonságot a hat darab érintőképernyős rendelésfelvevő felület, az úgynevezett kioszk jelenti, de a személyesség nem tűnik el, továbbra is van lehetőség a hagyományos kasszánál rendelni. A személyesség megtartása, sőt növelése érdekében egy új pozíció is létrejött: a Vendégélmény Menedzser feladata gondoskodni a vendégek kényelméről, köszönteni őket, megismertetni velük az új eszközöket, és segíteni nekik az új folyamatok követésében. A „table service”, azaz asztalhoz kérhető rendelés a vendégek kényelmét szolgáló további újítás.
„Igazán nagy öröm számomra, hogy újabb éttermet nyithatunk a városban, és ezzel már Egerbe is elhozhatjuk a „Jövő Élményét”. Ez az új éttermi koncepció a vendéget helyezi a középpontba, és nemcsak a technológiai fejlesztéseket érinti, hanem kiterjed az étterem által nyújtott komplex élmény minden elemére. Bízom benne, hogy vendégeink is értékelni fogják az izgalmas újításokat, a modern külső-, illetve belső tereket, és az új helszínen is megtisztelnek bennünket bizalmukkal” – mondta Égi Zsolt, a hazai McDonald’s éttermeket üzemeltető Progress Étteremhálózat Kft. ügyvezető igazgatója.

Az új egységben a vendégek egyik kedvenc belsőépítészeti dizájnját valósította meg a vállalat, így a fiatalos, modern burgerezők világát idéző „Alphabet” stílusú enteriőr elemeivel találkozhatnak, amelyet nemzetközi sztenderdek alapján magyar tervezők szabtak a hazai igényekre. Az új egri egységhez drive kiszolgáló rész is tartozik, így a vendégek autóik kényelmében is élvezhetik majd a Mekizés élményét.

Az új konyhatechnológiának köszönhetően minden termék rendelésre készül, a kávékülönlegességeket – amelyek egy barista La Cimbali kávégéppel készülnek – a vendégek laktózmentes tejjel, mandulaitallal vagy koffeinmentes változatban is kérhetik a McCafé pultnál, a kioszkokon, a kasszánál és a Drive ablaknál egyaránt.

Az étterem kialakításakor a fenntarthatóság is kiemelt szempont volt. Az épület adottságaihoz mérten a tervezők törekedtek a természetes megvilágításra, emellett mindenhol LED izzókat telepítettek. Szintén energiát takarít meg a hőszivattyús hűtés és fűtés, valamint az a megoldás, hogy az étteremben lévő hűtő-fagyasztó kamrák kalorikus rendszereinek hőenergiáját a használati melegvíz előmelegítésére használják fel.