Skip to main content

Idén is folytatja Az emberi oldal elnevezésű támogató kezdeményezését a Profession.hu, ezúttal a KézenFogva Alapítvánnyal együttműködve. Magyarország piacvezető állásportáljának célja a projekttel, hogy a megváltozott munkaképességű emberek munkaerőpiaci elhelyezkedését elősegítse, aktívan támogatva partnereit a munkaerő megtalálásában, majd a felvett kollégák integrációjában. A kampányban 1 forintos álláshirdetésekkel, informatív anyagokkal és tanácsadással segítik az MMK-s jelentkezőkre nyitott munkáltatókat.

A Profession.hu piacvezető állásportál Az emberi oldal projektjével olyan csoportokra koncentrál, amelyek valamilyen oknál fogva hátrányos helyzetből indulnak a munkaerőpiacon. Idén a megváltozott munkaképességű emberek támogatása áll a kampány középpontjában. A hasznos tanácsok, háttérinformációk és gyakorlati segítség mellett kiemelt cél idén az érzékenyítés előmozdítása is.

A KSH adatbázisa alapján a 2020-as év első felében 458 684 fő volt a megváltozott munkaképességű emberek száma a 19-64 éves kor közöttiek körében: köztük sok értékes, lojális munkavállalóval és munkakeresővel, akik hálásak azért, ha a gyakorlatban is bebizonyíthatják rátermettségüket és hogy hasonlóan hasznos tagjai lehetnek egy munkahelyi közösségnek. Foglalkoztatottsági arányuk tekintetében a 2020-as felmérés 27,5 százalékot mért, szemben a nem MMK személyek 77 százalékos foglalkoztatási arányával. Bár ez az arány folyamatosan javul, mégis számos munkaáltató és munkavállaló csak csekély információval rendelkezik a témához kapcsolódóan.

2022-re a hazai munkaerőpiac szinte összes szegmensében munkaerőhiány alakult ki. Az állami támogatásokon és kedvezőbb adózási feltételeken felül ez a trend is indokolja a nyitást a megváltozott munkaképességű dolgozók felé. A Profession.hu Magyarország piacvezető állásportáljaként kötelességének érzi, hogy elősegítse a megváltozott munkaképességű emberek munkaerőpiaci elhelyezkedését, aktívan támogassa partnereit ennek a munkaerőpiaci csoportnak a megtalálásában, majd a felvett kollégák integrációjában.

„A szakmai tanácsadás, a párbeszéd elindítása és ehhez egy platform biztosítás mellett a Profession.hu ez év februárjától jelképes 1 forintért feladható álláshirdetési lehetőséggel is támogatja* azokat a cégeket, amelyek szeretnének a projektben részt venni. Azok számára, akiknek segítségre, egyénre szabott tanácsadásra vagy egyéb információra van szükségük, a KézenFogva alapítvány áll a rendelkezésükre” – mondta el a programról Varga Balázs, a Profession.hu marketing igazgatója.

A projektet a KézenFogva Alapítvány támogatja szakmai partnerként. A szervezet küldetése, hogy a megváltozott munkaképességű állampolgárok is családjuk körében élhessenek, munkához jussanak, hozzáférjenek az egészségügyi ellátásokhoz, hogy tanulhassanak. „A KézenFogva Alapítványnál szolgáltatásainkkal azon dolgozunk, hogy a megváltozott munkaképességű emberek és a vállalatok minél közelebb kerüljenek egymáshoz. Erre a legjobb eszköz, ha a felek tapasztalatokat szereznek egymás élethelyzetéről személyes kapcsolat révén. Egyebek mellett munkaerőpiaci felkészítő, kommunikációs és más programokkal támogatjuk a munkavállalókat, érzékenyítő programokkal és jogi tanácsadással pedig a vállalatokat annak érdekében, hogy mindkét fél profitálhasson a közös munkából” – meséli Fehér Miklós, a KézenFogva Alapítvány munkaerőpiaci szolgáltatás-vezetője.