Február 16. és 18. között, idén harmadik alkalommal rendezte meg a Nespresso nagyszabású gasztronómiai rendezvényét, a Nespresso Atelier-t. A három napos esemény a kávé, a csúcsgasztronómia és a felejthetetlen kóstolási élmények jegyében fog telt. A rendezvény egy nyolc Michelin-csillagos vacsorával zárult, ahol az ország legjobb séfjei és szakértői mellett egy három- és egy két Michelin-csillagos olasz mesterszakács ételeit is megkóstolhatják a szerencsés vendégek.

Az elkészített ételekben a kávé volt a főszereplő, így a vendégek megismerhették, hogy a legjobb séfek hogyan használják kreatívan a kávét, mint alapanyagot, akár egy főétel ízesítésére. Emellett a résztvevők megleshették az ételek elkészítését, sőt maguk is kipróbálhatták a séfek különböző fortélyait.

A Nespresso Atelier-n hazánk legelismertebb gasztro szakemberei gondoskodtak arról, hogy a szokatlan párosítások igazán meglepő formában kerüljenek tányérra. A séfek olyan ízkombinációkkal készültek, amelyek íz, illat és látvány szempontjából is minden eddiginél izgalmasabb és persze „kávésabb” világot teremtettek.

Lássuk, kik azok, akik szakmai tudásukat és a kávé szeretetét egyesítették a rendezvényen:

– a Michelin-csillagos Sárközi Ákos (Borkonyha),
– a Michelin-csillagos Mészáros Ádám (ONYX Étterem),
– a Michelin-csillagos Tiago Sabarigo (COSTES Downtown),
– a két Michelin-csillagos Nicola Portinari (La Peca),
– a három Michelin-csillagos Enrico Cerea (Da Vittorio),
– Barna Ádám (St. Andrea Wine & Gourmet Bar, Dining Guide 2017 TOP 10 Legjobb Étterem egyike),
– Mizsei János (MÁK Bistro, Dining Guide 2017 Az év innovatív konyhája),
– Mártha Róbert cukrász (ONYX Étterem),
– Herczeg Ágnes borszakértő, Master of Wine jelölt
– Fiáth Attila borszakértő, Master of Wine jelölt
– Nagy Zoltán nemzetközileg elismert bártender (Boutiq’ Bar),
– Márkosi Balázs, a Nespresso kávénagykövete