Sajtóközlemények

Befejező évadához érkezett a Rectify

By 2016. november 6. No Comments

A SundanceTV első sajátgyártású sikersorozata, a Rectify negyedik, záró évadához érkezik. A magyarországi nézők a november 27-től vasárnaponként este 10 órától láthatják a nyolcrészes évad epizódjait a csatorna műsorán.

 

A Peabody-díjas sorozat Daniel Holden (Aden Young) életét követi nyomon, aki tizenkilenc, a halálsoron eltöltött év után szabadul a börtönből, ahol középiskolás barátnője megerőszakolása és meggyilkolásának vádjával ült. A sorozat a társadalomba való visszailleszkedésének történetét mutatja be, illetve azt, hogyan kísérlik meg családtagjai és barátai visszafogadni életükbe a szülővárosába visszatérő Holdent.

 

A negyedik évadban azt követően, hogy egy peren kívüli megállapodás értelmében el kell hagynia Georgiát, Daniel egy – valódi programon, a „Project Return”-ön alapuló – Nashville-i rehabilitációs szálláson kénytelen új életet kezdeni. A szeretteitől elszakítva, szülővárosából kitiltva Danielnek továbbra is küzdenie kell, hogy egyenesbe hozza életét a börtönévek után, miközben az újbóli elvállás a családját is széteséssel fenyegeti.

 

“A Rectify sok tekintetben egy egzisztencialista történet, mely csak is a sorozatkészítés jelenlegi egzisztencialista időszakában jöhetett létre” – mondta el Ray McKinnon, a sorozat showrunnere és producere. – “Tökéletes időben, a tökéletes társakkal készíthettük csak el. Mindig úgy gondoltam, hogy a Rectify gyakorlatilag bármikor befejeződhetne, vagy ugyanolyan könnyedén folytatódhatna is. Ugyanakkor a történetnek nincs tökéletes befejezése, se a karakterek fejlődésének nincs vége. Tovább élnek majd, csak éppen mi nem követjük őket tovább. És úgy érzem ennek a ’befejezés nélküli’ befejezésnek az időzítése nem is lehetett volna tökéletesebb.”

 

A Rectify egy család története, akinek az élete drámai fordulatot vett 20 évvel ezelőtt. Ezen a végzetes éjszakán valaki elkövette a tettet, ami a sorozat kiinduló pontja. A negyedik évadban, ha választ nem is, de valamiféle megoldást kapunk majd a rejtélyre. Ugyanakkor a sorozat egy társadalomból kivetett főszereplő jellemfejlődését is bemutatja. Vajon képes lesz-e Daniel Holden maradéktalanul beilleszkedni, vagy túl sok sérelem érte már ehhez? A rengeteg fájdalom ellenére, ami érte, és amit ő okozott, megtalálja-e a helyét a világban? Ezekre a kérdésekre is a negyedik évad ad majd választ.