Sajtóközlemények

Beleolvad a környezetbe a legújabb LED világítás

By 2013. április 11.No Comments

A GE Lighting megkezdte a legújabb lineáris LuminationTM LED világítótestek forgalmazását. Az idehaza is kapható panel ötvözi a direkt és az indirekt világítást egyetlen áttetsző LED profilban. A működés közben vibrálásmentes fényt kibocsátó világítótest lekapcsolt állapotban szinte beleolvad a környezetébe a keretbe rejtett LED fényforrásoknak köszönhetően.

 

A mennyezetre függesztett lineáris Lumination™ LED egy egyenletes fényeloszlást biztosító vékony panel, amelynek működését az Intrinsix™ technológia támogatja a maximális teljesítmény, valamint a megbízható vezérlés elérésében. A direkt és indirekt világítást hatékonyan ötvöző panel káprázás-mentes megvilágítást szolgáltat minden irányban. A szerkezet kivételesen vékony kialakítását a minimalista dizájn tette lehetővé. Ennek köszönhetően a LED panel olyan hatást kelt, mintha lebegne a mennyezet alatt. A világítótest remekül használható kiskereskedelmi egységekben, konferencia termekben, nyitott terű irodákban vagy akár recepciókon is. A Lumination panel a világítástechnikai és design megoldások teljesen új tárházát nyitja meg a felhasználók számára.

 

“A függesztett LuminationTM panellel a tervezők teljes mértékben kiaknázhatják a LED technológia adta lehetőségeket.„- hangsúlyozta Simon Fisher, a GE Lighting EMEA régiójának kereskedelmi igazgatója. „Számos előnye között szerepel a hatékony energiafelhasználás, a hosszú élettartam, a modern külső, a precizitás, és az egyenletes fénykibocsátás. Ezek mind elengedhetetlenek ahhoz, hogy egy világítási megoldás sikeres legyen az irodai vagy a kiskereskedelmi piacon. További előny, hogy kikapcsolt állapotban a LuminationTM teljesen átlátszó, köszönhetően az élvilágító technológia egyedi alkalmazásának. Ezzel a tulajdonságával a világítótest hozzájárul a kellemesebb környezet kialakításához.”

 

A LuminationTM panel különféle szerelési lehetőségekkel érhető el. Szilárd mennyezetekre választhatjuk a távolról vezérelhető huzalokkal felfüggesztett verziót, valamint a felületre szerelt, vezérlőpanellel ellátott változatot. Emellett rendelkezésre áll külön áramsínekre szerelhető típus is. A világítótest 1800mm és 1200mm hosszúságban kapható. Az összes változat könnyen felszerelhető, úgynevezett “plug and play” formatervezés, amely hozzájárul a jövőbeni fenntartási költségek csökkentéséhez.

 

A lineáris LuminationTM  teljesítménye minden szempontból kivételes. Elérhető belőle 4000K-s 3500K-s és 3000K-s változat is, mindegyik 80 CRI-vel, ami garantálja a színek kiváló minőségét és tökéletes összhangját. Ezen felül hihetetlenül hatékony és hosszú élettartamú is (akár 92 L/W, 50.000 óra élettartam 15%-os fényáramcsökkenésig). A lineáris Lumination remekül szabályozható és érzékelőkhöz is kapcsolható. A LED lámpa fénykibocsátása a természetes fény mértéke alapján is vezérlehető, ami maximális energiamegtakarítást tesz lehetővé. A vezérlés mind analóg (1-10V) mind pedig digitális (DALI) jelekkel megoldható.