Sajtóközlemények

Új vezérigazgató a HUPX élén

By 2013. március 28.No Comments

Dr. Balázs Lászlót március 18-án nevezték ki a HUPX ZRt. vezérigazgatójának. Kiemelt feladata a magyar szervezett villamos energia piac fejlődésének, illetve a HUPX-holding létrehozásának irányítása lesz, elősegítve ezzel, az európai villamos energia piacok integrációját. Kinevezése előtt a Magyarországi Volksbank ZRt. ügyvezető igazgatója és a Magyar Bankszövetség elnökségi tagja volt.

 

A HUPX új vezérigazgatója, a kolozsvári származású 46 éves Dr. Balázs László, három gyerek édesapja. Üzleti ismereteket a Külkereskedelmi Főiskola nemzetközi kereskedelmi szakán, valamint a Pénzügyi és Számviteli Főiskola pénzintézeti szakán, majd jogi diplomát a szegedi József Attila Tudomány Egyetemen szerzett.

 

Dr. Balázs László jelentős karriert futott be mind hazai, mind pedig nemzetközi pénzügyi területen. Pályája 1990-ben indult a Magyar Külkereskedelmi Banknál, üzletkötőként. 1993-ban, a németországi Bayerische Hypotheken und Wechsbank AG–nál eltöltött idő után, tevékeny részt vállalt a Hypo Vereinsbank Hungária Rt. alapításában, ahol először a kockázatkezelés helyettes vezetője majd a vállalat ügyvezető igazgatója lett. 2001-től a Magyarországi Volksbank ZRt. igazgatósági tagja, 2002-től pedig a bank elnök vezérigazgatója lett. 2011-12 során a Magyar Bankszövetség elnökségi tagjává választották.

 

Folyékonyan beszél németül és angolul. Gyakran szerepel szakmai konferenciák rendszeres meghívott előadójaként. Szerzőtársa volt a „Vállalati vezetők kézikönyve” című könyvnek és többször publikált gazdasági lapokban. Szabad idejét legszívesebben családjával tölti.