Skip to main content

Hét pályázattal is döntőbe jutott a Noguchi az IPRA Golden World Awardson, a PR-szakma Oscar-díján, így a végső esélyesek között lesz júliusban. A finalista projektek között szerepel a Prizmán az Év PR-megoldásaként kitüntetett Az emberi oldal a megváltozott munkaképességű emberekért, a metánmentes jövőt bemutató edukatív kampány, valamint az az akció, amelyben magyar tudósok történetét küldték a Holdra, illetve az e-hulladék visszagyűjtését ösztönözték a Yettellel.

Yettel: Magyar tudósok történetét küldtük a Holdra
PR on a shoestring és Reputációmenedzsment kategória

2022. március 1-én elbúcsúztunk a Telenortól és megismertük a Yettelt. A hónapokkal korábban kezdődő előkészítő szakaszban arra gondoltunk, hogy szeretnénk méltó módon elbúcsúzni márkától. Februárban, a Puli Space Industries segítségével öt kortárs, meghatározó magyar tudós történetét küldtük fel a Holdra egy, az extrém körülményeket évezredekig kiálló plaketten.

Yettel: Kincset ér az e-hulladék
Környezetvédelem kategória

A Yettel kutatása alapján a magyarok 63%-a tárol otthon használaton kívüli mobiltelefont, amik akár 15 éve hevernek a fiókban. Pedig a nem megfelelően tárolt elektronikai eszközök veszélyesek is lehetnek a környezetre. A Yettellel ezért az NMHH készülékcsere-program alkalmából egy edukatív kampányt indítottuk, hogy miért érdemes visszavinni a régi készülékeket: szakértő segítségével eloszlattuk a leggyakoribb tévhiteket és izgalmas videóban megmutattuk, mi lesz az e-hulladék sorsa. A kampánynak köszönhetően több ezer készüléket vittek vissza a fogyasztók.

Upfield: Metánmentes jövő
Környezetvédelem és Klímaváltozás kategória

Kevesen tudják, de a szén-dioxid mellett a metán is nagymértékben hozzájárul a globális felmelegedéshez. Az emberi eredetű metánkibocsátás egyik legfőbb forrása a mezőgazdaság, ezen belül pedig a szarvasmarhatartás és a tejipar. A hétköznapi étkezési szokásaink átalakításával azonban csökkenthetjük környezeti lábnyomunkat: ezt mutattuk be a Rama kampányában egy lufit fújó szarvasmarha installációval, amely szemléltette, hogy átlagosan mennyi metánt termelnek ezek az állatok az emésztésük során.

Profession.hu: Az emberi oldal a megváltozott munkaképességű emberekért (Társpályázó: Friendly™ Creative Innovation Space)
PR on a shoestring és CSR kategória
Tárpályázó: Friendly™ Creative Innovation Space

A Profession.hu Magyarország leglátogatottabb állásportálja egy hiteles, hosszútávon is működtethető CSR program fejlesztésébe kezdett 2020-ban. Az Emberi oldal projekttel minden évben egy olyan, a munkaerőpiacon hátrányos helyzetben lévő csoportot karolunk fel, amelynek a cég szakértőivel és kommunikációs kampányainkkal a gyakorlatban is segítünk. 2022-ben a megváltozott munkaképességű emberek integrációját tűztük ki célul.