A Dreher Sörgyárak alapításának 165 évfordulójára készített kampányunk megnyerte az IPRA Golden World Awards “Food and beverage” kategóriáját.

A 2017-es tulajdonos és a magyarországi vezetőváltás új irányt hozott a Dreher Sörgyárak életébe. Az Asahi nemzetközi és európai stratégiájával összhangban megszületett a „Drehertől-Dreherig” filozófia, amely – csakúgy, mint az államosítás előtt –a prémiumizációra, valamint a hagyománynak a modernitással és az innovációval való ötvözésére koncentrál. Az új stratégia első kiemelkedő eredményei erre az évre váltak kézen foghatóvá.

Az alapítás 165. évfordulója remek alkalmat nyújtott arra, hogy a gyár és az alapító régi hírnevét újraélesztve megfelelő alapot rakjunk le az év közben érkező új, minőségi Dreher termékeknek és hitelesen hozzuk vissza a dreheri örökség esszenciáját.

Februárban, a gyár zászlóshajójának számító Dreher Goldot már az új filozófia üzenetrendszerével mutattuk be, különös hangsúlyt adva a Dreher Antal által megalkotott és a logóban is szereplő körnek és háromszögnek, amely az összetevőket és a sörfőző tudását szimbolizálják. Az új termékkel gyakorlatban és jelképesen is a tradicionális értékekhez tértünk vissza. Ezt követte a Dreher Red Ale bevezetése, amelyet a korábbi innovációkkal állítottunk párhuzamba.

A 165. évforduló első hivatalos eseményét az alapító születésnapjára, június 7-re időzítettük. Az újságírók az ő bőröndjének másolatában kapták meg az első limitált szériás csomagolású sörös dobozokat. A sajtóközleményben a gyár történetének bemutatása mellett felkértük a hazai plakátkészítőket, hogy értelmezzék újra a gyár ikonikus plakátjait.

Az Önkormányzattal való, közös történelem mentén formálódó együttműködésnek köszönhetően Dreher Antal posztumusz megkapta a kerület díszpolgári címét és róla nevezték el a korábbi Jászberényi út egy szakaszát.

Szeptemberben megrendeztük a Dreher 165 Napokat, ahol a legjobb plakátok mellett egy különleges fotókból és tárgyakból készített tematikus kiállítást mutattunk be. Az eseménysorozatot egy munkavállalóknak szóló esemény indította.