2018. április 12-én, élete 67. évében elhunyt Szántó Péter író, újságíró, kommunikációs szakember, a Noguchi Porter Novelli pr-ügynökség alapítója, a magyar pr-szakma meghatározó alakja. Az elmúlt több mint két évtized során száznál is több szakember dolgozott vele.

Szülővárosában, Pécsett jogi diplomát szerzett, de soha nem praktizált. Újságíró végzettsége mellé 1997-ben, már vállalkozóként, MBA diplomát szerzett Nagy-Britanniában.

Kezdetben a Dunántúli Napló munkatársa, majd a Népszava publicistája volt. 1982-től 1990-ig az Élet és Irodalom rovatvezetője, 1985-ig Széky Jánossal együtt tévékritikusa volt. Ezt követően a Kurír napilap főmunkatársa, majd a Képes Európa magazin főszerkesztője volt.

1994 óta kommunikációs szakemberként, tanácsadóként dolgozott. 1996-ban alapította meg a Noguchi pr-ügynökséget, amely 2004 óta a Porter Novelli magyarországi partnerügynöksége. A magyar pr-szakma nemzetközi elismertségének növeléséért 2007-ben a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjével tüntették ki.

1971-ben, 19 évesen jelent meg első novellája a Nők Lapjában, szépirodalmi írásait a Jelenkor, a Mozgó Világ, Új Írás, antológiák közölték, „Harmadnapos nemzedék” című novelláskötetét 1989-ben a Magvető adta ki. A 80-as években első sorban rádiós, tévés és színházi darabokat írt. Két színdarabját és tizenkét rádiójátékát játszották. Számos televíziós produkció szerzője, többek között az Angyalbőrben és a Família Kft. egyik forgatókönyvírója volt.

Az elmúlt két évben elsősorban irodalmi pályájára koncentrált, novellái az Alföld és a Hévíz folyóiratokban, az Élet és Irodalomban jelentek meg. A Hollywood Forever Cemeteryben nyugvó hírességekről szóló novelláskötete „A főhős meghal a végén” címmel az idei Könyvhétre jelenik meg a Kalligram gondozásában