Híreink

I. Légi informatika Meetup

By 2015. november 28. No Comments

Bazsó Gábor20 éves Magyarországon a hard core légi informatika. Úgy alakult, hogy ezt a kerek évfordulót egy nagy szakmai eseménnyel ünnepeltük meg. A Lufthansa Systems Hungária szakemberei több mint 300 légitársaság hatékony és biztonságos működését támogatják Budapestről. November 26-án ők adtak betekintést ennek a különleges szakterület világába gyakorlati példáikon és személyes történeteiken keresztül. A fiatal pályakezdők mellett nagy számban vettek részt tapasztalt fejlesztők és informatikusok az eseményen, megerősítve minket abban, hogy az egyszeri alkalmat sorozattá kell fejlesztenünk.

A Program:

 

17:30 Warm up

Bazsó Gábor

Blogger, újságíró, kreatív szakember – az innováció megszállottja

Nappal az Index kreatív igazgatójaként a mindennapi internetnyomkodás evolúciója, éjjel a versenyautóra való kipufogóleömlők és futómű-beállítások számolgatása a téma, a hobbikról szóló tévés szereplés és blogolás mellett a nap szürke zónáiban. Arról lesz szó, hogy ma bármit lehet jobban, mint tegnap, és sehol sem könnyebb ezt átélni, mint az IT közelében.

17:45 Valami egész különleges: a repülés és a légi informatika

Kiss Tamás

Senior projektvezető és airline knowhow tréner

A légi informatika nagyban hozzájárul ahhoz, hogy utazásod a repülőjegy foglalásától az úticélod eléréséig biztonságos és élményszerű legyen. Megmutatjuk, milyen pontokon határozza meg ez a különleges IT szakterület a légitársaságok és a repülőterek legalapvetőbb működését.

18:00 Hogyan változtatta meg az informatika a légiközlekedést az elmúlt 20 évben?

Szentner Tamás

A Web UI fejlesztési és User Experience csapat vezetője

A jegyvásárlás pillanatától kezdve egész másként zajlik az utazásunk 2015-ben, mint 1995-ben: szállást foglalunk az interneten, online becsekkolunk, és az okostelefonunkon keressük meg az utazással kapcsolatos információkat. Szó lesz a BYOD (bring your own device) gondolatáról és a papírmentes kabinokról, és beszélünk kutatásainkról és innovációs projektjeinkről is: 3D vizualizáció, full stack JavaScript fejlesztés, alkalmazás ergonómia.

18:15 User experience a légi informatikában

Máthé András

User Experience designer

Hogyan lesz valakiből UX szakértő? Miért fontos a fejlesztésben a felhasználói élmény? Milyen UX szempontokat kell figyelembe venni, amikor egy légitársaságnak vagy az utasoknak szoftvereket készítünk? Gyakorlatias példákon és személyes tapasztalatokon keresztül adunk betekintést ebbe a területbe.

18:30 Optimális súlyelosztás a repülőkön a Load alkalmazással

Csiszár Zoltán

Fejlesztési és tesztelési csoportvezető

Miért nem mindegy, hogyan rakodjuk meg a repülőgép rakterét? Bemutatjuk, hogyan támogatja a rakodás megtervezését Java Enterprise technológián alapuló alkalmazásunk és hogyan jutottunk el 20 év alatt a papír alapú számításoktól a 3D-s megjelenítésig.

18:45 A 3D load sheet fejlesztése

Csordás Attila

Junior fejlesztő, gyakornok

Arra is akad nálunk példa, hogy egy pályakezdő egyetemista – ma már munkatárs – a 6 hetes gyakornoki időszaka alatt fejleszt le egy innovatív alkalmazást. Elmondjuk, hogyan és milyen technológiával készült el a 3D load sheet és élőben is bemutatjuk a működését.

19:00 Éles bevetésen a világ körül

Bély Miklós

Problem Manager

Go live előtti nehézségek kezelése Új-Zélandon, problémamegoldás éles környezetben és élménygyűjtés Indiában, Hong Kongban és Svédországban.