Skip to main content
Híreink

Vezető nemzetközi állásportálok között a Profession.hu

By 2015. május 2.No Comments

A héten lezárult a Profession.hu értékesítése, Magyarország vezető állásportálja mostantól hivatalosan is a Ringier Axel Springer Media AG nemzetközi online portfoliójába tartozik.

Az új tulajdonos 2014 szeptemberében állapodott meg a Centrál Médiacsoporttal az akvizícióról. A mostantól különálló cégként működő profession.hu Kft. operatív vezetését továbbra is Martis István látja el, aki szerint a váltás számos új lehetőséget nyitott meg: „Most először van olyan tulajdonosnál a Profession.hu, ahol kiemelt hangsúlyt kap a jelenlét az álláspiacon. A nemzetközi háttérnek köszönhetően együtt dolgozhatunk és gondolkodhatunk majd Európa vezető állásportáljaival a legújabb fejlesztéseken” – mondta az ügyvezető igazgató.

„A Ringier Axel Springer Media AG célja, hogy innovatív, az erősen változó felhasználói szokásokra hatékonyan reagáló termékekkel legyen jelen a nemzetközi online piacon”- mondta Dr. Király Mária, a Ringier Axel Springer Magyarország Kft. operatív ügyvezető igazgatója. „A magyar online álláspiac kétharmadát lefedő Profession.hu oldal tökéletesen illeszkedik ebbe a törekvésbe” –tette hozzá.

A 2002-ben alakult Profession.hu-t a Sanoma Media Budapest Zrt. 2005-ben vásárolta meg. A Centrál Médiacsoport az állásportált 2014 elején a Sanoma portfolió részeként akvirálta. A Ringier Axel Springer Media AG és a Central Médiacsoport 2014 szeptemberében állapodott meg az állásportál adásvételéről.

A Ringier Axel Springer Magyarország Kft. hazánk egyik legnagyobb és legkorszerűbb médiavállalata. A vállalat 2014-ben került megalapításra, amikor a Ringier AG és az Axel Springer SE portfóliói egyes részeit a Ringier Axel Springer Media AG nevű vegyesvállalatba integrálta, amely a két tulajdonos tevékenységeit fogja össze Közép- és Kelet Európában.