Skip to main content
Híreink

IBM: bővülő szolgáltató központ, okosodó egészségügy

By 2012. március 5.No Comments

Eseménydúsan indult az IBM idei sajtókommunikációja. Január végén hivatalosan is lezárult a székesfehérvári nemzetközi szolgáltató központ kétmilliárd forint értékű fejlesztése.

Az IBM Data Storage Systems az Új Széchenyi Terv támogatásával bővítette az egész Európát és Észak-Amerikát kiszolgáló egység létszámát és kapacitásait. A helyszínre hívott, illetve szállított újságírók ezúttal bejárhatták a létesítményt, amelyhez hasonlót az IBM mindössze nyolcat üzemeltet az egész világon.

Február végén rendezte az IBM idei Storage Fórumát, amelyen az adattárolás aktuális kérdéseit ezúttal az egészségügy piaci és intézményi szereplőinek szemszögéből vizsgálta. Az Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet implementációs igazgatója előadásában például elmondta, hogy a magyar egészségügy csak képalkotó diagnosztikai tevékenységével évente mintegy 38.000 TB-nyi adatot generál, a betegek pedig 145 millió vényt váltanak be, s bár a rendszer rengeteg helyen rengeteg adatot őriz, ezek összekapcsolásához egyelőre nincsenek meg a megoldások. A sajtótájékoztatón az IBM vezetői ezért olyan adattárolási-elemzési projekteket is felidéztek, melyet a hazánkhoz hasonló ágazati forráshiánnyal küzdő szomszédos országok egészségügyi intézményeiben már sikerrel valósultak meg.