Vezetőink

Szántó Balázs

Ügyvezető igazgató

Balázs a Noguchi Porter Novelli ügyvezető partnere, 1997 óta dolgozik a cégnél. Kezdetben elsősorban az ügynökség technológiai ügyfeleivel foglalkozott, később ügyfélkapcsolati igazgatóként a Noguchi teljes ügyfélportfoliójának végzett munkát koordinálta. Az ügyfélkapcsolatok, ügyfélszolgálat felügyelete és az üzletfejlesztés mellett jelentős tapasztalatra tett szert a vállalati kommunikáció és válságkommunikáció, majd a márka-PR és a digitális/közösségi média területén. Ma az issue management elismert szakértője itthon és külföldön.

Részt vett és vesz többek között a Coca-Cola Magyarország, a Danone, a Dreher, az Ericsson, az Ernst & Young, a GE több üzletága, a Hankook Tire, a Hewlett-Packard, a Kraft Foods, a MOL Csoport, az MVM Csoport, a Paksi Atomerőmű, az RHK Kft., a Sanoma Media, a SARPI Dorog, a SUN Microsystems és a UPC Magyarország számára végzett munkában.

A Porter Novelli tanácsadó testületének Közép-Európát képviselő tagja, az IPRA nemzetközi pr-szövetség magyar tagozatának volt elnöke. A Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola posztgraduális képzésén a kríziskommunikáció tantárgyfelelőse, a digitális kommunikáció (e-PR) előadója.

2001-ben végzett az Oxford Brookes University International Business School üzleti főiskoláján, közgazdász és marketingkommunikációs diplomát szerzett. Angolul és franciául beszél. Nős, két fiúgyermek édesapja.

Szántó Dániel

Operatív igazgató

Szakmai tevékenységét az Egyesült Államokban kezdte, az MGH Advertising reklámügynökségnél. 2002 óta dolgozik a Noguchi Porter Novellinél.

Kezdetben gyakornokként, ügyfél menedzserként segítette kollégái munkáját, majd fokozatosan saját ügyfelekkel is dolgozni kezdett. Az évek során kollégáival közreműködött az RHK KHT, a Paksi Atomerőmű, az Indesit, a Nemzeti Vágta, a Sony, a Szerencsejáték Zrt, a TNS, az United Parcel Service (UPS), a McDonald’s, Danone, Győri Keksz, Kraft számára végzett ügynökségi munkában, ahol már a teamet is vezette..

2002-ben szerzett diplomát az amerikai McDaniel College egyetemen közgazdaságtan és üzleti ismeretek szakokon. Tagja volt az egyetem profi futball csapatának, így ösztöndíjjal végezhette tanulmányait.

Erősségei közé tartozik a jó szervezőkészség, munkabírás, people-skills. Szakértelme a nagyszabású események, rendezvények, sajtótájékoztatók, sajtó reggelik szervezésében is megnyilvánul. Szívesen foglalkozik emberekkel, de az írásbeli kommunikáció sem áll távol tőle. Korábban a szépirodalmi könyvfordításba is belekóstolt.

Felsőfokú angol nyelvtudással rendelkezik. Hobbyja a labdarúgás, a Tabán FC igazolt balszélsője.

Décsi Ágnes

Gazdasági és HR vezető

1996 óta dolgozik a Noguchi Porter Novellinál. Kezdetben csak az ügynökség gazdasági ügyeivel foglalkozott, majd fokozatosan bekapcsolódott az ügyfélmunkába is. Így vezeti az RHK Kft accunt csapatát, valamint közreműködik a Paksi Atomerőmű Rt. számára végzett ügynökségi munkában is.

1998-ban elvégezte a Skull kommunikációs iskola felsőfokú képesítést nyújtó tanfolyamát, majd a Dreher Sörgyárak Rt., a Pharmavit Rt., valamint a UTI koncessziós telefontársaság ügyféligazgatója lett. Feladatai közé tartozott többek között az 1999-es Dreher Sörfesztivál, valamint az Erős Emberek Világtalálkozója kommunikációjának, a UTI Sztoriverseny, a Pharmavit Plussz-nap szervezésének teljes körű koordinálása. Ezenfelül sajtótájékoztatók, sajtó reggelik és egyéb sajtóesemények szervezését irányította, részt vett a pusztaszőlősi gázkitörés, illetve a paksi súlyos üzemzavar válságkezelésében.

Ma ő szervezi az RHK teljes lakossági kommunikációját a négy országos régióban, irányítja a lapok kiadását, tévéműsorok előállítását, sajtótájékoztatókat és egyéb rendezvényeket szervez. Emellett a Maconomy PR-ügynökségi irányítási rendszer gazdája és segítőivel ő végzi a Noguchi gazdasági és HR ügyeinek feladatait.

Felsőfokú tanári diplomával rendelkezik és tizenöt éves újságírói gyakorlatot mondhat a magáénak. Alapító tagja volt az első magyar poplapnak, a Polifónnak. Dolgozott napilapnál (Kurír) és hetilapnál (Kóta, Magyar Ifjúság, Képes Hét, Képes Európa) egyaránt, elsősorban kulturális területen, de nem volt idegen tőle a belpolitikai, illetve a gazdasági újságírás sem. Angolul és németül beszél, öt gyermeke van.

Szántó Péter†

Alapító

Író, újságíró, a Noguchi alapítója és az első húsz évben vezetője volt. Ezt megelőzően a világ akkori vezető PR-ügynökségének, a Burson-Marsteller Budapest médiaigazgatója volt. Az amerikai PR-szövetség, a PRSA és az IPRA (Nemzetközi PR Szövetség) tagja volt.

Több jelentős közéleti személyiség tanácsadója volt a médiában való megnyilvánulások fölépítésében, illetve a sajtókapcsolatok helyes kezelésében.

Ő volt az első magyar PR-szakember, akit 2007-ben a köztársasági elnök tevékenységéért a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjével tüntetett ki.

1993-ig a Képes Európa című színes képes magazin főszerkesztője. Előtte nyolc évig a Kádár-korszakban még fél-ellenzéki Élet és Irodalom rovatvezetője, majd ügyvezető igazgató-szerkesztője volt. Pályáját napilapos újságíróként kezdte a pécsi Dunántúli Napló-nál, illetve a budapesti Népszavánál.

Írt néhány szépirodalmi művet, illetve riportkönyvet, színdarabot, rádió- és tévéjátékot, több mint tíz regényt fordított angolról, és forgatókönyvírója volt népszerű magyar televíziós sorozatoknak (Angyalbőrben, Jövőnk a tét, Família Kft.).

A pécsi Janus Pannonius Tudományegyetem Állam és Jogtudományi Karán végzett 1975-ben. 1997-ben „nemzetközi menedzser” MBA diplomát szerzett az angliai Milton Keynes Business Schoolon.

2018. április 12-én hunyt el Budapesten.